Opinión | Política

Dejad de mentirnos

"Plantear una lucha a muerte por el acta de diputado de Quim Torra es un simbolismo decadente y carece de sentido práctico en el camino hacia la independencia", opina el autor.

Comentarios
  1. NO TENIM REI.
    LA MONARQUIA ESPAÑOLA ES UN ESTAMENTO QUE NO RESPONDE A LOS VALORES REPUBLICANOS DE LIBERTAD, IGUALDAD Y DEMOCRACIA QUE TANTO NUESTROS PUEBLOS COMO LAS MAYORIAS SOCIALES DEL ESTADO ANHELAN.
    UNA DEMOCRACIA REAL SOLO SERA POSIBLE DESDE LA RUPTURA CON LA HERENCIA, LAS BASES Y VALORES QUE REPRESENTA EL REY Y SU FIGURA.
    EL REY Y LA MONARQUIA DEBEN DEJAR DE EJERCER SU TUTELA SOBRE LA CIUDADANIA, GOBIERNOS Y PARLAMENTOS QUE DE LA VOLUNTAD POPULAR EMANAN.
    Els portaveus al Congrés de les cinc formacions sobiranistes -signants de la “Declaració de Llotja de Mar“-, Gabriel Rufián (ERC), Laura Borràs (JxCat), Oskar Matute (EH Bildu), Mireia Vehí (CUP) i Néstor Rego (BNG), han llegit el manifest en una compareixença conjunta en castellà, català, gallec i basc.

    En l’escrit asseguren que «no consideran el rei com un interlocutor vàlid, ni li atorga cap mena de legitimitat ni funció política». Han recordat, a més, que «Felip VI es va negar a rebre la presidenta del Parlament Carme Forcadell al gener del 2016», i han denunciat el discurs del 3 d’octubre en què «el monarca va avalar la repressió i els cops de porra contra els ciutadans i ciutadanes que volien votar al referèndum de l’1 d’octubre».

    En el manifest exposen que «la Monarquia espanyola i el seu màxim exponent, el rei d’Espanya, no ens representa. La societat catalana, basca i gallega rebutgen majoritàriament la figura d’una institució anacrònica hereva de franquisme que se sustenta en l’objectiu de mantenir i imposar la unitat d’Espanya i les seves lleis, negant així els drets civils, polítics i nacionals que assisteixen a les nostra ciutadania i els nostres pobles».

    Així mateix, han subratllat que el rei «ni té la legitimitat dels nostres pobles, ni li reconeixem cap funció política. Menys encara quan el seu paper envers les nostres nacions no ha estat altre que el d’intentar imposar projectes i valors antidemocràtics, com va quedar demostrat en el discurs autoritari pronunciat el 3 d’octubre».

    També han criticat que «la Monarquia espanyola és un estament que no respon als valors republicans de llibertat, igualtat i democràcia que tant els ciutadans i ciutadanes dels nostres pobles com les majories socials de l’estat anhelen».

    «Una democràcia real només serà possible des de la ruptura amb l’herència, les bases i valors que representa el rei i la seva figura», per això, consideren que «el rei i la Monarquia han de deixar d’exercir la seva tutela sobre la ciutadania i sobre els governs i parlaments que de la voluntat popular emanen».

    «Només així es podrà donar curs a solucions basades en el respecte a la voluntat popular, la llibertat i la democràcia», han finalitzat els portaveus de ERC, JxCat, EH Bildu, CUP i BNG.

  2. Creo que el artículo está incompleto, pues falta pedir al Gobierno central de entonces, a los cuerpos policiales enviados a Catalunya, al supuesto coordinador de los mismos, al secretario de Estado de la época, a la vicepresidenta y al entonces presidente que dejen de mentirnos.

  3. Un independentista pidiendo a otros q no mientan. Y q les queda pues?
    El Aneto es catalán???. Esa es una de las más suaves q les he oido.

  4. Denuncia lo obvio pero da por bueno lo esencial, la reaccionaria causa nacionalista ( en una región rica de uno de los paises mas descentralizados de Europa) y su demencial diccionario pujolista: “estado español”, como si España solo fuera un “estado”, la papanatada del 1 de octubre como algo serio (“momento fundacional”, dice), etc., etc. En resumen un tipo que asume esta opera bufa y que dice a sus creyentes que el rey esta desnudo. Dios mio, cuanto tiempo perdido!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.